StartsidanProgram


Medverkande


Historia


Hitta


Sponsorer


KontaktBilder

ViktorSam

Kära besökare!

Skutskärs Musikkår har på nytt nöjet att hälsa dig varmt välkommen till Älvkarleby Söndagen den 12 september och den tredje upplagan av Toner från Laxön. Evenemanget håller på att bli en tradition och nu är det alltså återigen dags att låta uppemot 100 blåsmusiker sammanstråla på den före detta lägerplatsen som anlades för 130 år sedan.
Laxöns utveckling mot ett fulländat besöksmål för turister fortsätter, och ön är ett populärt utfl yktsmål för både långväga besökare och för lokalbefolkningen. Öns byggnader i olika stilar är arkitektoniskt unika och efter noggrann restaurering är det nu liv och rörelse på ön året runt.
Laxön är ju även klassisk mark vad det gäller militärmusik. Både Viktor Widqvist och Sam Rydberg var ju verksamma på ön, eftersom även Ing 1:s musikkår deltog vid broslagningsövningarna. Toner från Laxön arrangeras av Skutskärs Musikkår som framträder tillsammans med hemvärnsmusikkårerna från Uppsala och Gävle. Det blir även framträdanden med mindre ensembler på olika platser under hela dagen. Evenemanget avslutas klockan 16.00 med en gemensam marschkonsert på Matsalsplanen där alla deltagande musiker framträder tillsammans.
Men dagen erbjuder inte bara musik. Du kan även ta del av militärhistoria, titta på gamla uniformer och militärfordon samt provsmaka den klassiska "krigsrätten" ärtsoppa. Dessutom är givetvis öns ordinarie utbud med bland annat restaurang, café, konst- och hantverksbutiker öppet för besökare.
Nytt för i år är att vi i samarbete med Älvkarleby hembygdsförening presenterar Kulturarvsdagen med temat "Kulturens vägar".

Väl mött!

Skutskärs Musikkår
Styrelsen

I samarbete med:
ABF, Laxöns näringsidkare, Tierps Tryckeri AB, Älvkarleby Kommun